Miksi minä? Miksi ei?

16.9.2020

Ja seuraavassa kohdassa valitaan hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Olkaa hyvät ja tehkää ehdotuksia…

Tässä kohtaa yhtiökokousta päät usein painuvat alas ja katseet keskittyvät yhtiökokouksen asiakirjanippuun. On monia syitä siihen, miksi luottamustehtäviin on välillä vaikea rekrytoida väkeä; ajan puute, pienet kokouspalkkiot, hallituskokemuksen puute ja vastuun pelko…

Jos yhtiökokouksessa löytyy kannatusta hallitustehtäviin, ei tästä näköalapaikasta kannata kieltäytyä ainakaan vastuukysymysten pelosta. Luottamustehtävän hoitamiseen löytyy ihan riittävästi turvaa ja tukea.

Merkittävimmän helpotuksen hallitustyöhön antaa huolella valittu isännöinnin ammattilainen, joka tuo asioiden käsittelyyn ja päätöksentekoon kiinteistöalan osaamista ja käytäntöjä. Toimiva isännöintipalvelu hoitaa yhtiön päivittäistä arkea tehokkaasti ja valmistelee hyvin hallituksen päätettäviksi tulevat asiat. Isännöinnin järjestäminen on korostetusti yksi hallituksen tärkeimmistä päätöksistä.      

Taloyhtiöillä on yleisesti kiinteistövakuutus ja yhtiön johdon vastuuvakuutus. Perusvakuutuksiin on usein saatavilla myös lisäturvia. Kiinteistöliiton jäsenyys puolestaan tarjoaa hallituksen jäsenille asiantuntijoiden neuvonta-apua, koulutusta hallitustyöhön ja taloyhtiöitä koskeviin muihin teemoihin sekä tärkeää ajankohtaistietoa.

Vahingonkorvaustilanteen syntymisen hallituksen jäsen välttää ennen kaikkea huolellisella toiminnalla. Kysyminen, kyseenalaistaminen ja tarkistaminen sekä aina tarvittaessa asiantuntijan käyttäminen ovat kestävien päätösten ja hyvien yöunien takeita.

Suomalaisten taloyhtiöiden hallituksissa on noin 300.000 hallituksen jäsentä. Moni on sanonut kyllä.

 Jorma Koutonen

Jorma Koutonen

Kirjoittaja on Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:n toiminnanjohtaja

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.