Jäsenpalvelut

Jäsenkiinteistö saa rahanarvoisia etuja jäsenmaksuunsa sisältyen. Kiinteistöä hoitavan isännöitsijän tai toimitusjohtajan sekä hallituksen jäsenten toiminta helpottuu, kun tarpeelliset tiedot, neuvot ja ohjeet päätöksentekoa varten saa kiinteistöyhdistyksestä. Tiivistetyn jäsenpalveluesitteen voit ladata itsellesi tästä.

Jäsenmaksuun sisältyvät palvelut

Neuvonta

Kiinteistöyhdistyksen toimistosta nopeaa apua jäsenkiinteistöjen edustajille laki- ja hallinto-, talous-, energia- sekä korjausrakentamis- ja teknisissä asioissa. Suullinen neuvonta on jäsenille maksutonta. Kiinteistöliiton monipuolinen neuvonta on objektiivista ja tasapuolista. Neuvontapalvelujen yhteystiedot löydät täältä.

Jäsentaloyhtiöiden hallituksen jäsenillä ja isännöitsijällä on mahdollisuus maksuttomaan henkilökohtaiseen neuvontapalveluun yhdistyksen toimistolla sopimuksen mukaan arkisin klo 8-16. 

Sähköiset uutiskirjeet

Ajankohtaista asiaa ja käytännön ohjeita lainsäädännöstä, oikeuskäytännöstä, tariffeista, budjetoinnista, tilinpäätöksistä jne. Yhtiön hallituksella ja isännöitsijällä on mahdollisuus ottaa käyttöönsä sähköinen uutiskirje, joka lähetetään noin kerran kuussa.

Koulutus

Taloyhtiöiden hallitustyöskentelyssä tarvitaan monia taitoja - aina kokoustekniikasta lähtien. Lisähaasteita osaamiselle asettavat rakennuskannan ja asukkaiden ikääntyminen, rakennustekniikan muutokset, tietoverkot ja yleinen vaatimustason kohoaminen. Yhdistyksen järjestämissä koulutustilaisuuksissa käytetään luennoitsijoina valtakunnallisesti ja paikallisesti tunnettuja kiinteistöalan asiantuntijoita. Taloyhtiöiden hallitusten koulutustilaisuudet antavat hyvät eväät hallituksessa toimimiseen. Tutustu tuleviin koulutuksiin.

Lehdet

Pirkanmaan Kiinteistöviesti -lehti | Mediakortti

Pirkanmaan alueen asiaa isännöitsijälle ja hallituksen puheenjohtajalle neljä kertaa vuodessa postitettuna. Yhdistyksen oma julkaisu. Uusimman lehden pääset lukemaan tästä.

Suomen Kiinteistölehti
Valtakunnallinen kiinteistöalan ammattilehti, josta ilmestyy 10 numeroa vuosittain. Jäsenmaksuun sisältyy yksi vuosikerta. Hallituksen jäsenillä on mahdollisuus lukea digilehteä maksutta jäsensivujen kautta.

Jäsensivut

Jäsensivuilta löytyy oppaita, ohjeita ja suosituksia, lomakkeita ja asiakirjapohjia, laskureita ja sovelluksia, koulutusten aineistoja ja koulutusvideoita, jäsenlehdet ja uutiskirjeet sekä paljon muuta hyödyllistä. Myös omien jäsentietojen päivittäminen onnistuu jäsensivuilla. 

Mobiilijäsenkortti

Mobiilijäsenkortti-sovelluksella voit soittaa suoraan sekä Kiinteistöliitto Pirkanmaan jäsenneuvontaan että Suomen Kiinteistöliiton neuvontapalveluihin. Jäsennumero on aina mukana puhelimessa. Saat neuvontaa ja voit ilmoittaa muuttuneista jäsentiedoista. Mobiilijäsenkortin kautta on helppo ilmoittautua yhdistyksen tapahtumiin.

Tutkittua tietoa

Yhdistys jakaa jäsenilleen tietoa kiinteistöjen tuotoista ja hoitokuluista sekä niiden tulevasta kehityksestä. Jäsenet saavat myös päätöksenteon tueksi tuoretta tietoa mm. korjausrakentamiseen liittyen.

Muut palvelut

Työnantajapalvelut
Työnantajana toimiva taloyhtiö tarvitsee tarkkaa ja täsmällistä tietoa työlainsäädännöstä ja alan työehtosopimusten tulkinnasta. Kiinteistöalan työnantajajärjestönä kiinteistöyhdistys tuntee alan lainsäädännön ja sopimukset. Tarvittaessa jäsentaloyhtiön edustajalla on mahdollisuus kysyä apua myös kiinteistöalan työnantajajärjestöstä Kiinteistöpalvelut ry:stä puhelinnumerosta 020 7959 480 edellyttäen, että taloyhtiö on toimittanut siihen työsuhteessa olevien henkilöiden palkkatiedot yhdistykselle.

Edunvalvonta ja vaikuttaminen
Kiinteistöyhdistys seuraa yhteiskunnallista päätöksentekoa kiinteistöjen näkökulmasta osallistuen kiinteistönomistajia koskevaan keskusteluun. Asiantuntevilla ja perustelluilla kannanotoilla on pystytty vaikuttamaan mm. kiinteistöveron suuruuteen ja kunnallisiin tariffeihin.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.